Malzemeler:
- Bir su bardağı Un
- Yarım su bardağı Sıvı Yağ
- Bir buçuk su bardağı (soğuk) Su-Süt Karışımı
- Bir su bardağı Şeker
- Bir/İki yemek kaşığı Pekmez
Yapılışı:
1-) Unu, sıvı yağ ile kısık ateşte güzelce kavurun.
2-) Bir buçuk bardak soğuk Su-Süt karışımını ilave edin.
3-) Daha sonra şeker ve pekmezi katıp karıştırın.
4-) Suyunu çekip kıvamını bulunca servis için hazırlayabilirsiniz.
5-) Ben damla çikolatalarla boşlukları doldurdum. Siz İstediğiniz her malzemeyi (ceviz, fıstık vb.) kullanabilir, dostlarınızla paylaşabilirsiniz.
Not: Bu ölçüdeki helvanın tamamı yaklaşık 2600 kaloridir. Ona göre porsiyonlara ayırabilirsiniz.
Afiyet olsun. İyi kandiller.
0 yorum:
Yorum Gönder