Pages

23 Nisan 2015 Perşembe

Un Helvası Tarifi

Kandil gününün vazgeçilmezi, un veya irmik helvasıdır. Bu kandil, kızım hatırlatmasa ben neredeyse unutmuştum. Son anda yetiştirdik. Bu pratik tarifi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

  • Bir su bardağı Un
  • Yarım su bardağı Sıvı Yağ
  • Bir buçuk su bardağı (soğuk) Su-Süt Karışımı
  • Bir su bardağı Şeker
  • Bir/İki yemek kaşığı Pekmez 


Yapılışı:

 1-) Unu, sıvı yağ ile kısık ateşte güzelce kavurun.
 2-) Bir buçuk bardak soğuk Su-Süt karışımını ilave edin.
 3-) Daha sonra şeker ve pekmezi katıp karıştırın.
 4-) Suyunu çekip kıvamını bulunca servis için hazırlayabilirsiniz.
 5-) Ben damla çikolatalarla boşlukları doldurdum. Siz İstediğiniz her malzemeyi (ceviz, fıstık vb.) kullanabilir, dostlarınızla paylaşabilirsiniz.

     Not: Bu ölçüdeki helvanın tamamı yaklaşık 2600 kaloridir. Ona göre porsiyonlara ayırabilirsiniz.
Afiyet olsun. İyi kandiller.

0 yorum:

Yorum Gönder