Malzemeler:
- 1 Su bardağı Bezelye
- 1 Küçük Soğan
- Yarım Yemek Kaşığı Tereyağ
- Bir buçuk su bardağı Su
Meyanesi için Malzemeler:
- Bir yemek kaşığı Tereyağ
- Bir yemek kaşığı Zeytinyağ
- Bir buçuk yemek kaşığı Silme Un
- Bir su bardağı Soğuk Su
- Tuz
- Karabiber
- Soğanlar küçük küçük doğranıp tereyağında kavrulur.
- Bezelyeler ilave edilip 5 dakika sotelenir.
- Sıcak su eklenip 15-20 dakika haşlanır.
Meyanesi için
- Tereyağ ve zeytinyağında un kavrulur.
- Soğuk su ilave edilerek açılır.
- Bezelyeler blender ile püre yapılır.
- Meyane eklenip karıştırılır.
- Arzuya göre sıcak su eklenebilir.
- Bir taşım kaynadıktan sonra tuzu karabiberi ilave edilip ocak kapatılır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder