Pages

15 Eylül 2015 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ

 MALZEMELER: 1 kg 200 gr şeftali (temizlenip doğranınca 1kg kalıyor)
                               1 kg toz şeker
                               1 çay kaşığı limontuzu
                               1 yemek kaşığı tereyağı












YAPILIŞI: Temizleyip doğradığınız şeftalilerin üzerine  şekeri ilave edip en az dört saat bekletin.
                                                                                                      Kendi suyunu tamamen bırakacaktır.













           
            Kısık  ateşte  pişirmeye başlayın.
   
            Köpürmeye başlayınca tereyağını ilave edin.Köpüklenme  hemen duracaktır.  

           

Kıvam alana kadar  pişsin. Kaşığı kaldırdığınızda son damla baloncuk gibi durabiliyorsa  veya düz bir tabağa damlattığınızda dağılmadan durabiliyorsa  limontuzunu da ilave edin ve bir taşım kaynatıp kapatın. bir taşım kaynatıp işlemi tamamlayın.








 Sıcakken kavanozlarınıza doldurun.Ben böyle işler için bulaşık makinesinin tuz doldurma parçasını kullanıyorum.Geniş uçlu bir huni gibi çok işe yarıyor tavsiye ederim.






Afiyetler Olsunnnnn...

0 yorum:

Yorum Gönder