Pages

2 Eylül 2015 Çarşamba

Bahar Pilavı


Yapılışı:

             İki parça ızgaralık tavuğu 3-4 su bardağı su ile haşlıyorum.

            Yarım paket arpa şehriyeyi kahverengileşinceye kadar az yağda kavurup tavukları haşladığım suyu koyuyorum. Zaten o suyu şehriye iyice çekiyor ihtiyaca göre biraz daha sıcak su konabilir.
              
             İçine koyduğum sos için:

             Bir orta boy soğanı, bir salçalık kırmızı biberi, 5-6 sivri biberi kavuruyorum.

             Tavuklarıda didikleyip kavurduğum malzemelere karıştırıyorum. İki orta boy domatesi de küp küp doğrayıp tavanın kapağını kapatıyorum. Tadı biraz birbirine girince yarım demetten biraz az dereotu ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayıp tavanın altındaki ateşi kapatmadan biraz önce ekleyip  karıştırıyorum.
           
             Pul biber karabiber ve kekik koyup pilavında altını kapatınca hepsini birbirine karıştırıp demlenmesini bekliyorum. Dereotu ve maydanoza haşlanmış mısırda çok yakışır.

             Afiyet olsun :)


NOT: Bu tarif ve fotoğraf  iki üniversite öğrencisinin akşam sofrasından. Hamarat Rukiye'ye bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.

           

0 yorum:

Yorum Gönder