Pages

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Dondurmalı Ekmek Kadayıfı





DONDURMALI  EKMEK  KADAYIFI


------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Malzemeler: 18-20 cm çapında kuru ekmek kadayıfı
                      1,5 litre su
                      3 su bardağı şeker
                      Ayrıca yarım su bardağı şeker



                      Yarım limon
                      Kaymaklı dondurma veya kaymak












Yapılışı :       Yarım bardak şekeri karamelize et.
                      Suyu , şekeri ve  limonu ilave edip kaynat.




                      Kuru ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koy.
                   















                      Üzerine bütün şerbeti koy.
                      Büyük bir kapak kapat.
                      Tam ortasına bıçakla artı yap ki buharı çıksın.
                   




                       Kapağı kapat . 20-25 dakika çok kısık ateşte pişir.

                   



                      Arada kenar şerbetini bir kaşıkla üzerine dök.
                   















Süre sonun da çok az şerbet kalabilir. Dinlenirken çekecektir.



Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder