Kahvaltı için veya önümüz ramazan , sahur için hem çok pratik hem çok lezzetli bir tarif verelim.
TUZLU LOKMA
Malzemeler: 2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz
1 Su bardağı un ( ben tam buğday unu kullandım)
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Yoğurdun üzerine sıcak suyu alıp hızlıca çırpın.Soğutmadan unu, tuzu,kabartma tozunu alıp güzelce çırpın. İşlem bitince en son yumurtayı kırıp tekrar çırpın. Sakızımsı bir kıvam alacaktır.
Küçük ve derin bir kapta sıvı yağı kızdırın.Kaşıkla birer birer lokmaları kızgın yağa bırakın.Hemen kızaracaktır.İster portakal suyuyla isterseniz çayla servis yapın.(Tatlı kaşığı ile dökerseniz yaklaşık 36 tane çıkıyor. 2-3 tanesi bir dilim ekmek kalorisinde)
Ben yanına zeytin salatası ve beyaz peynir koydum ama reçelle de harika oluyor.
Herkese afiyetler olsun.
NOT: Tiamini, ruşeymi, lifi vb herşeyi içinde olan tam buğday unu mutfaklarımızdan eksik olmasın.
Tiamin dikkat toplamak için önerilen bir vitamindir.Depresyonla da çok iyi savaşır.Benden söylemesi.:)
0 yorum:
Yorum Gönder