Pages

31 Mayıs 2015 Pazar

CACIK DEYİP GEÇMEYİN



Cacık deyip geçmeyin dedim çünkü dünyada pek çok yabancı ülkede cacık adıyla sofralara konmaya çalışılan bu TÜRK lezzetinin  gençlerimiz arasında yeterli kıymetinin olmadığını düşünüyorum.
İşte en kolayından cacık tarifi:

MALZEMELER: Kişi başı 2 dolu yemek kaşığı yoğurt

                           Kişi başı 1 salatalık

                          Arzuya göre 1 -2 diş sarımsak

                          1-2 tatlı kaşığı kuru nane

                          Dereotu(arzuya göre

                          Kişi başı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

                         Tuz

YAPILIŞI:        Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpın.

                         Salatalıkları incecik doğrayın.Taze dereotunu da doğrayın.

                         Kuru naneyle birlikte yoğurdu karıştırın.

                        Suyu en son kıvamını kontrol ederek isteğinize göre ilave edin.
Salatalıkların da da yoğurdu  sulandırabileceğini unutmayın.

                                       AFİYET OLSUN. ...:)

0 yorum:

Yorum Gönder