Pages

21 Nisan 2015 Salı

Tencerede Kek Tarifi

Bugün siz akşam sofranızı hazırlarken ocağın bir köşesinde pratik bir şekilde hazır olacak bir kek tarifi verelim.Aslında bu pek çoğunuzun bildiği klasik ıslak kek.

Öncelikle
                1,5 su bardağı süt (yarım yağlı olabilir)

                1 su bardağı sıvı yağ (bunun da bir kısmını eksiltip süt le tamamlayabilirsiniz)

                1 yumurta

               1,5 su bardağı toz şeker

               2-3 yemek kaşığı kakao     

     **Güzelce karıştırın ve 1 su bardağını bir köşeye ayırın.

 Sonra  

              1 yumurta

              1 paket kabartma tozu

             2 su bardağı kadar un ( fazla akıcı olmasın  daha güçlü kabarır )
          
             -ilave edin .un topağı kalmayacak şekilde güzelce çırpın.

  •              Margarin veya tereyağı ile seramik bir tencereyi yağladım. Keki ilave ettim.

  •             Ocak ateş ayarınızı siz denemeyle ayarlamalısınız. 
Benim ocağım güçlü yandığı için ben 1-2 kat alüminyum folyo koyarak ısıyı dengeledim.

  •              Piştiğini bir kürdanla kontrol ettim.
                              Pişme süresi ocağa göre değişiyor. benimki 30-35 dakikada oldu. bazıları 45 dakika diyor.

  •              Pişince başka bir tepsiye alıp üzerine ayırdığım sosu döktüm.


             Tamamı yaklaşık 4550 kalori. Sekizde biri olan bir dilimi yaklaşık 570 kalori. Yani 80 gramlık bir çikolata kadar. Ama bu diliminde yarısı kadar oldukça yeterli bir dilimi yiyerek  yaklaşık 280 kalori alır hayatın tadını çıkartmış olursunuz. Gerisi evdekilere :)

             Afiyetler olsun. :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ. ELİNİZE SAĞLIK.

Yorum Gönder